Meezingconcerten

 

Maartje over de meezingconcerten:

 

Wat is een Meezing-Concert?

Bij een Meezing-Concert kan en mag iedereen meezingen. Alle genodigden inclusief ik én pianist, zitten in een kring zodat iedereen elkaar kan zien.

Er wordt kennis gemaakt, handen gegeven. Er is tijd voor een gesprek. Tekstmappen worden uitgedeeld.

Er worden bekende liederen gezongen waar iedereen op zijn of haar eigen niveau kan meezingen. De teksten zijn in grote print en worden vergezeld van een afbeelding, foto of tekening die past bij het lied.

 

Maar er gebeurt veel meer dan alleen samen zingen!

Tijdens het zingen loop ik rond in de kring en demonstreer hoe we het effect van zingen kunnen maximaliseren door op een subtiele en zachte manier contact te maken met de zorgvrager. Hierbij maak ik gebruik van o.a. techniek van afstemmen en spiegelen. Dit contactmoment is vaak de start van het meezingen.

Om 14.30 start de inloop met koffie en thee. Om 15uur gaan we dan een uur samen zingen. Na het zingen is er tijd om na te praten met een kopje koffie/thee. Regelmatig zijn er mensen die spontaan een liedje uit hun eigen herinnering beginnen te zingen, meestal zijn dit liederen die verbonden zijn met een positieve herinnering uit het verleden. We sluiten hier altijd op aan, zoeken de juiste toonsoort en de tekst en zingen mee! De totale tijd van samen zingen is rond de 60 minuten.